We horen u graag

Mocht u nu de sloop en nieuwbouw is gestart graag op de hoogte gehouden worden, kunt u een mailtje sturen naar: info@dorpsherstelderijp.nl of gebruik maken van het contact formulier. U wordt dan toegevoegd aan de verzendlijst voor de nieuwsbrief.

 

Op de plannen van Dorpsherstel De Rijp komen altijd reacties. Vooral positief en kritisch opbouwend, maar ook negatieve. Dat hoort bij een dergelijk veranderproces waar betrokken partijen eigen wensen, ideeën en belangen hebben. Wij vinden dat al deze partijen gehoord mogen worden. Niet alleen in de hoop en verwachting dat daardoor het uiteindelijk resultaat beter wordt – namelijk gedragen door meer partijen - , maar ook omdat we van openheid en transparantie houden.

Vandaar dat u op deze pagina alle reacties vindt die we ontvangen – en waar de afzender zijn toestemming voor gegeven heeft - , en waarop we vervolgens gereageerd hebben. Zo kunt u zelf uw mening vormen.

Dus heeft u een mening over ons plan? Laat die ons weten. Op mails die we mogen publiceren reageren we persoonlijk én publiekelijk.

Niet op anonieme mails of op meningen die het daglicht niet mogen zien. Want elke serieuze mening telt, volgens ons.

Reacties

12 oktober 2018 |
Algemeen Jozefschool Reacties 

Dat senioren kritisch zijn op plannen die hen raken en op willen komen voor hun belangen is hun goed recht. In iedere discussie – zo nu ook met de heer Epskamp van SPA - is het echter belangrijk om uit te gaan van de juiste informatie. Anders kan het verworden tot stemmingmakerij of het verspreiden van ‘fake news’ en dat is wat niemand wil. Graag geeft Dorpsherstel De Rijp daarom de feiten over het plan Jozefschool in relatie tot de geuite kritiek.

Lees verder

12 maart 2018 |
Reacties 

Beste PvdA,

Met de komende gemeenteraadsverkiezingen in aantocht valt het op dat uw partij precies weet wat anderen zouden moeten doen, maar zelf veilig aan de kant blijft staan als het tot aanpakken komt. In dat kader valt het ons op dat nogal wat mensen in De Rijp die de PvdA ondersteunen meningen verkondigen en waarheden debiteren over het plan Jozefschool die kant nog wal raken. Graag willen we deze open brief gebruiken om daar weerwoord aan te geven en een paar feiten met betrekking tot het plan Jozefschool duidelijk te maken.

Lees verder

04 maart 2018 |
Reacties 

De raad van de gemeente Alkmaar in vergadering bijeen op 15 maart 2018.

Constaterende dat:

-       na het realiseren van de brede school in De Rijp is de St. Jozefschool in de Kerkstraat te De Rijp leeg  komen te staan.

-       het terrein van de St. Jozefschool gelegen is in de oude dorpskern van De Rijp.

-       de oude dorpskern van De Rijp beschermd dorpsgezicht is.

-       de bewoners van de Kerstraat en naastgelegen buurtjes mee willen denken met de invulling van het terrein van de St. Jozefschool.

Lees verder

14 februari 2018 |
Reacties 

Geachte college van B en W te Alkmaar,

Namens buurtvereniging Hondenwagens Stapvoets willen wij u het volgende onder ogen brengen.

Vanaf het begin is onze buurtvereniging betrokken bij het plan van de Stichting Dorpsherstel De Rijp omtrent het toekomstig bouwplan op het voormalig terrein van de St. Jozefschool te De Rijp. Wij zijn als buurt blij met het huidige plan. Wij hebben regelmatig met Stichting Dorpsherstel De Rijp contact gehad over de plannen. Tevens hebben wij gesproken met de verkeersdeskundige van uw gemeente en de projectleider. Wij zijn tevreden met het plan zoals het er nu ligt en hopen op uw goedkeuring.

 

Lees verder

12 februari 2018 |
Reacties 

Geachte leden van de Raad, 

Het lid van de Raad, Paul Verbruggen, heeft ons bij brief van 15 januari 2018 vragen gesteld. Deze brief heeft de volgende inhoud: 

In De Rijp staat de St Jozefschool al geruime tijd leeg en vraagt al enige tijd om herbestemming. Het terrein is 3100 m2 groot met daarop nog de oude school. Uit stukken die te lezen zijn op de Website blijkt dat op 1 maart 2017 inschrijvingsbiljet onherroepelijk bod door de voorzitter van de Coöperatie Dorpsherstel u.a. te De Rijp, voor een prijs van € 335.000,00 kosten koper is uitgebracht voor deze locatie. Ondertussen is deze coöperatie verder gegaan met ontwikkelen. De plannen zijn op de website goed weergegeven, zo ook een verslag van een ontmoeting met een lid van het college en de coöperatie. Het geheel roept bij de fractie van de PvdA een aantal vragen op:

Lees verder

23 december 2017 |
Reacties 

Verslag van gesprek opgesteld door Wim Heine - 20 december 2017

Hallo Leo,

In aansluiting op ons constructieve gesprek van gisteren heb ik een verslag gemaakt. Het is onze gewoonte gespreksverslagen die van belang zijn voor de realisatie van het plan op onze website te plaatsen.

Uiteraard wil ik je echter voor plaatsing de gelegenheid geven daarop te reageren.

In beginsel wordt de bijgevoegde tekst zo geplaatst met je eventuele commentaar er onder.

Ik hoor graag je reactie.

Met vriendelijke groet,

Wim Heine

Lees verder

22 december 2017 |
Reacties 

Vraag - 20 december 2017

Hoi Vincent,

Na jullie laatste vergadering heb ik je wel gezien doch niet gesproken. Daarnaast ben je volgens mij best druk. Uiteraard heb ik de plannen in de uitkomst gezien na er al vaker met Wim over gesproken te hebben. Ook in de dorpsraad komen dit soort zaken voorbij. Afgelopen maandag na het schoonmaken van de voetbalkantine met de collega's ook nog even gefilosofeerd. Best informatief. Ik heb bewondering voor de inzet en ideeën die jullie al hebben gerealiseerd.

Lees verder

10 december 2017 |
Reacties 

Vraag - 10 december 2017

Beste mensen van stichting dorpsherstel,

Op uw website lees ik bij de link "presentatie leden 07-12-2017" op blz 17 dat er een parkeerplaats direct naast mijn woning gepland is. Ik heb in een eerder stadium aangegeven dat dit voor mij niet acceptabel is en verbaas mij er over dat mijn belang volkomen genegeerd is.

Lees verder

08 december 2017 |
Reacties 

Vraag - 8 december 2017

Beste Martin,

Naar aanleiding van de presentatie van gister heb ik nog wat aanvullende vragen of opmerkingen.

Allereerst wil ik jullie bedanken voor het mooie plan en het harde werk, want het ziet er fantastisch uit. Net als jullie was ik ook teleurgesteld dat er twee woningen moeten verdwijnen, vandaar deze mail.

Lees verder